dimarts, 5 de juny del 2018

Tornem-hi

Avui és dimarts, doncs toca anar a la feina i no compta com horari extraordinari. El conveni del pedrasequer així ho estipula en la seva clàusula 25.4, paràgraf tercer.

Els pedrasequers han incorporat unes innovacions al lloc de treball. Per una banda, no se sap si fent un cas parcial de la proposta que feia el cronista en el post anterior, s’ha incorporat un tendal que tindrà doble funció: protegir de la pluja, quan aquesta es presenti de forma moderada; i protegir del sol, quan aquest es presenti de la forma que vulgui. Addicionalment, com podeu observar a les imatges, s'ha copiat el que feien els antics egipcis per a construir les piràmides, instal·lant una rampa que permet fer pujar les pedres amb una cerca comoditat cap a la seva (aleatòria) destinació.

La paret ja ha arribat a una alçada en la que cal pensar en començar a tancar la volta, fet que posa en marxa tot l'enginy dels operaris col·locadors de pedra, amb la intenció d'aconseguir que aquesta es mantingui fermament, sense posar en perill la closca dels passavolants més encuriosits que vulguin visitar el seu interior. El cronista s'atreveix a fer una altra proposta: fdeixar allà un parell de cascs de paleta per a la protecció cranial dels possibles visitants de les foscors més recòndites de la barraca, fixats amb algun cable per tal que no marxin solets.

Per altra banda, es pot veure com la gran lletra “C” s'aixeca com una trinxera defensiva, com un bastió al que només li faltaran les sageteres per a defensar el seu interior de les escomeses imaginàries de les forces més hostils. És tot un símbol que evoca el nom de la població, el qual conté la referència als orígens de la mateixa com a Castrum Kastellare, tot evocant un campament romà fortificat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada