dimarts, 26 de juny del 2018

Sense defallir

De moment, el lloc encara és un enfony de trastos, pedres, eines i materials; però es va traspuant la forma que tindrà en acabar-se les tasques que fan els pedrasequers amb tanta paciència i constància.

En aquelles tasques que són més localitzades en un lloc concret, cal protegir-se de la xardor que cau del firmament, ara que ja s'ha calmat el tro de Zeus i ha deixat el cel en mans d'Hèlios. Un senzill para-sol és capaç d'aturar l'energia que genera tot un déu, protegint el predrasequer que dibuixa cercles de pedra sobre el ràfec, ja acabat, entestat en tancant el forat del sostre de la barraca.

Per altra banda, un esquadró destacat es dedica a abillar el naixement del torrent de Colobrers dins dels límits del redol de la rotonda, reproduint els elements que ha de tenir un curs d'aigua com cal, com ara un canal o rec, amb un pis anomenat llit o jaç entre els bancs, vores o marges pels que circula. La ment imaginativa del cronista veu en aquell conjunt l'estructura del que podria ser un pessebre nadalenc que, arribades les dates oportunes, es podria completar amb les figures constitutives i vivents d'aquesta representació d'un altre naixement. Us ho imagineu? Ell sí!

La sabia Natura vol col·laborar amb els empedreïts aixecadors de pedres, fent créixer en aquella rotonda plantes d'estramoni a lloure, per si algun dels membres defalleix i ha de fer-li una empenta a l'organisme. En aquest esport no es fan controls de dopatge, siguin produïts per plantes seques o ratafia. No hi ha risc de desqualificació per aquesta causa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada