dimarts, 9 de gener del 2018

La clau de volta i la cintra

L’any 1926 es va publicar el llibre “El misterio de las catedrales”, l’autor del qual es va amagar darrere del pseudònim de Fulcanelli, dedicant la seva obra als “Hermanos de Heliòpolis”. En aquest llibre es posa de manifest allò que va desvetllar la façana de Notre Dame de París: una guia per a aconseguir la Pedra Filosofal.


Els pedrasequers pot ser no han llegit aquest llibre, pot ser ni tan sols han sentit parlar d’en Fulcanelli, però tot fa pensar que les seves tècniques apunten cap a una nova codificació vers a la Gran Obra alquímica. Fixeu-vos en les imatges i quedareu corpresos en veure com està quedant aquesta meravella feta pedra. I tot ve a partir d’un embalum de pedres que va descarregar allà un camió.

La porta ja té forma, i quina forma! La utilització de la cintra ha permès dibuixar aquest arc tan precís, amb la seva clau de volta ben instal·lada i suportant totes les pressions, tant les físiques com les d’opinió. I sense la intervenció de cap arquitecte, tot i que aquesta colla serien mereixedors d’un premi Pritzker col·lectiu (pot ser encara son a temps pel d’aquest any).

El dia de la inauguració, els assistents s’eixamenaran, embadalits, al voltant d’aqueta obra i fixaran en la seva memòria com és possible transformar l’entusiasme (l’Agapē que dèiem) en obra d’art.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada