dijous, 4 de gener del 2018

Jornades extraordinàries

Aquest dijous, com s’havia anunciat, ha estat laborable per al grup de pedrasequers, en la seva aventura de construir una barraca a la rotonda d’accés a Matadepera.

En una jornada de matí i tarda, amb un descans a migdia per a dinar un sucós arròs, les pedres han anat amunt i avall, conformant el que serà, no només una barraca de pedra seca, sinó també l’arranjament de tota la superfície de la rotonda, construint marges de pedra en emulació d’un entorn real de vinya. El cronista proposarà que plantin també algun cep, d’alguna varietat local, és clar, que ornamenti l’entorn amb els seus pàmpols en la primavera i s’avingui amb el verd dels lliris del sostre.


Doncs sí, es fa servir morter per a lligar les pedres de la barraca. I què! Aquesta construcció té unes característiques especials que així ho requereixen, amb la intenció d’evitar accidents si algú té la mala idea d’enfilar-se. Ja podeu estar segurs que passarà, que aquest món n’està ple de brètols sense corretja. Els experts aixecadors de pedres ja van lligar amb morter les pedres d’una altra barraca, la de la costa d’en Jan, que es troba a peu del camí que puja cap a Castellar Vell, i que ja ha patit un cert assetjament per trobar-se en aquesta via que té un trànsit força intens de persones.

Les parets van pujant davant l’astorada mirada dels ocupants dels vehicles que utilitzen aquella rotonda, algun dels qual ha fet un parell de voltes per a assegurar el que li deien els seus ulls, en veure una colla d’avis allà treballant i amb entusiasme, quan, en altres circumstàncies, són els avis qui miren com treballen els d’obres públiques sense entusiasme.

Faltarà pedra? Aquest és el punt feble del grup, que s’engoleix tota la pedra que es troba pel davant, però, en aquesta ocasió, si s’esgota la matèria prima, serà la patronal qui s’encarregui d’aprovisionar-la fent circular els camions que calguin, faltaria més!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada