dimarts, 31 de juliol del 2018

Una barraca amb folre i manilles

Els que fan castells de gama extra, aquells més experimentats, han de tenir sota els peus una bona pinya, si pot ser amb folre i manilles, millor encara; estructura muntada amb els cossos més cepats, independentment del seu sexe, amb la que tractaran de mantenir dreta la torre que es forma per sobre dels seus caps. Les barraques, que són unes estructures de pedres mantenint un cert equilibri, també necessiten una bona base, formada amb rocs pesants i sense sexe que, normalment, són els més voluminosos.


La jornada d'avui ha estat dedicada, principalment, a muntar una bona base de sustentació a mode de fonaments, utilitzant els rocs adequats. Les seccions que no amuntegaven pedres han esmerçat les seves energies en tasques d'enjardinament i de recol·lecció de pedres esmunyedisses, El trobar-se protegits sota una maternal ombra, que els amaga de la xardor que cau de l'Univers, contribueix al consum progressiu de les seves energies, sense defallir fins a l'hora de l'esmorzar, litúrgia que els enalteix i atorga entusiasme per a suportar la seva pesada càrrega una estona més.

La setmana vinent comença el primer torn de vacances, motiu que provocarà una reducció d'efectius en la tropa que, de retruc, farà que el progrés sigui més lent. Això està contemplat en el PERT elaborat pel cap de projecte i no es produiran retardaments en les fites principals, fet que confirmarà el lliurament de l'obra quan els vingui en gana.

Les obres dels pedrasequers serveixen per a il·lustrar cartells, com podeu observar en el que ha estat publicat a la població veïna de Matadepera, amb motiu de l'anunci d'una sessió de sardanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada