dimarts, 4 d’abril del 2017

Un repte excepcional

Els treballs que havien escomès fins ara els pedrasequers eren senzills, comparats amb el que han iniciat en la jornada d’avui.

La barraca número 142, dedicada a la parella formada per l’Anna Pallejà i el Josep Maria Torras, té unes característiques que la fan única en els límits del terme on desenvolupen la seva feina els aixecadors de pedres. La seva estructura és de doble cos. Se suposa que la part del fons era per a les persones i la de primer terme per a l’animal que els acompanyava, tot i que les primeres no podien sortir si no ho feia primer la bèstia.

La primera estança estava totalment ensorrada i la segona presentava un cert desplaçament que la posava en perill d’enfonsar-se. Els cervells pensants han arribat a la conclusió que cal desmuntar aquesta última, refer-la i, després, escometre les tasques de tornar a posar dret el primer cos. “Anem per parts”, com deia Jack l’Esbudellador.

L’entorn de la barraca ha estat constituït com a dipòsit de material, on ha estat delimitada una zona en la que s’ordenaran les pedres desmuntades i s’acumularà la terra que surti tant del sostre com de dins de la construcció. Tots aquests tràmits han consumit els temps de la jornada laboral d’avui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada