dimarts, 25 d’abril del 2017

Celebració de Sant Jordi

El company barracaire Jordi Guillemot, titular de les construccions de pedra seca de Sant Llorenç Savall, com a celebració pel seu sant, ha tingut la gentilesa de convidar el grup de barracaires de Castellar del Vallès a una vistosa cerimònia divulgativa i de bateig dins del seu territori, plantant lliris a vàries barraques de la seva jurisdicció, de les que han estat anomenats padrins alguns membres del grup visitant. Un cop finalitzada la visita, els ha reunit al voltant d’un abundós esmorzar a Cal Ramon.

Crida l’atenció la pulcritud amb la que estan restaurades les barraques sobre les que ha posat la seva mà el Jordi, mantenint l’estil barracaire de secció quadrangular d’algunes d’elles, en el que es poden diferenciar les parets de la construcció rematades per una pulcra coberta que serveix de sustentació, a mode de petit jardí, dels lliris que hauran de mantenir la terra compactada amb la seva tija subterrània o rizoma.

Gaudint d'un clima immillorable, els participants han fet el recorregut per les diferents barraques gaudint de les explicacions del seu guia. Els padrins han plantat els lliris i els han regat amb l’aigua que portava el Jordi.

Moltes gràcies, company, i felicitacions pel teu sant!











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada