dimarts, 8 de setembre del 2015

Nova empenta a la barraca "d'en Jaume Torrens"

La barraca número 133, o "d'en Jaume Torrens", ha rebut de nou l'assistència dels pedrasequers, entusiasmats amb el xute d'adrenalina que suposa aquest arriscat esport d'aixecar pedres. No pots ni imaginar el que passaria si una d'aquestes pedres té la mala idea de deixar-se caure sobre un dels peus amb els que se suporta el seu pes. Seria un desastre majúscul i de conseqüències imprevisibles, sobre tot per a la integritat dels dits amb els que està equipada aquesta extremitat.


En el decurs de la jornada d'avui, s'ha procedit a la ubicació de la llinda al lloc que li correspon, conformant el perímetre que s'ha d'anar tancant, formant la corresponent cúpula que s'anirà construint amb la pedra que, vet aquí quina novetat, ara no hi és. Tocarà prospeccionar els voltants de la construcció, sense anar-se molt juny, per a recol·lectar la pedra que es pugui trobar per allà, ben amagada. Tanmateix, s'ha progressat en la tasca d'arranjar l'entorn, construint unes retencions per a fer més pla el terreny proper a la barraca.

A l'hora de procedir amb la litúrgia de l'esmorzar, sempre desitjada i respectada, els membres del grup han estat obsequiats amb el raïm de cuita pròpia que ha aportat un dels companys. En altres ocasions l'havia subministrat trepitjat, envellit i embotellat, que costa menys d'empassar i posa més content, però en el dia d'avui ha introduït aquesta innocent varietat. Encara que agraïts, tothom desitja que no es perdi el vell costum.

Fer pronòstic de quan estarà finalitzada aquesta barraca és arriscat, i també irrellevant, així que la propera jornada es tornarà a dedicar a la mateixa construcció.    


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada