dimarts, 15 de setembre del 2015

La barraca número 133, o “d’en Jaume Torrens” ja té sostre

El grup de predrasequers s’ha reunit a la plaça Cal Calissó, com cada dimarts, a les vuit del matí, més o menys, que no s’ha de fitxar. Allà sempre es fa un petit escalfament de la llengua, la que està ubicada entre les dents, xerrant sobre els temes més actuals i les novetats esdevingudes des del dimarts anterior, barrejant les aventures de la Festa Major amb les qüestions polítiques del moment. L’hora de marxar cap al camp de treball ha trencat la dinàmica d’aquesta animada tertúlia.
La barraca número 133 estava allà, esperant el homes que li estan fent aquell lífting que li ha de retornar l’esplendor de la seva adolescència.

-         -  Ep! Tothom a buscar pedra.

Els membres del grup es van escampar pels rodals de la construcció, a la cacera de les pedres que s’amaguen sota la pinassa, la molsa i les bardisses caigudes. Una pedra per aquí, una altra per allà, fins que s’ha trobat la mina en la que hi havia totes les pedres planes del món, i no era un marge. La sort ha fet que aquella veta de pedra s’hi trobés per sobre del nivell de la barraca, costes amunt, fet que ha facilitat el seu trasllat pel simple mètode d’arrossegar-la per terra.
Un parell de dels membres de l’equip s’ha dedicat a obrir el vell camí carreter que passa just per sobre de la barraca, tallant les bardisses que l’ocupaven per a poder transitar amb comoditat. Tot ha estat just abans de donar la veu de l’esmorzar, litúrgia que alimenta tant el cos com les ànimes dels combregants en els misteris de la pedra seca, amén!

Després d’unes petites disputes sobre la ubicació de les pedres finals, saldades sense ferits, s’ha instal·lat a sobre la maternal terra que ha d’acollir els sempiterns lliris, tot deixant l’espai que ha ocupat el caramell que espantarà les bruixes. En el decurs de la jornada vinent es procedirà a gravar el número que li ha caigut en sort i obtenir el retrat oficial que marca la fita de final d’obra. 

-        -  Ostres! Que t’has deixat les claus dins del cotxe i l’has tancat.
-       -   (Renec impublicable)! Ara em tocarà anar a buscar l’altra clau i tornar. (Renec impublicable_2)!

  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada