dimarts, 8 d’octubre del 2013

Finalització de les obres de la barraca 186 o del collet del Castell

Les previsions fetes a ull han resultat encertades i les obres de reconstrucció de la barraca 186, altrament coneguda com "del collet del Castell", han estat finalitzades amb èxit.


Un cop tapat el forat que li quedava dalt de tot, s'ha escampat una bona quantitat de cendra que ha fet de llit per a rebre tota la terra que s'ha encabit dalt del sostre, on s'ha plantat l'espantabruixes que és el caramell. La cerimònia de la plantada de lliris ha estat enregistrada, molt acuradament, pel Jordi Guillemot amb la seva càmera de filmar. Finalment s'ha brindat amb un gotet de vi bo acompanyat d'uns fruits secs, a mode de petita celebració, obsequi del company Josep Llinares, inaugurant el servei de la taula que ha quedat instal·lada davant la porta, com un petit dolmen domèstic i funcional.

L'obra ha deixat satisfets a tots els membres del grup, que han posat amb l'ànim ben eixamplat davant la porta de la construcció, en la corresponent fotografia per a la posteritat, o no.

 S'ha fet l'arreplegament de totes les eines i estris utilitzats i cap a casa.

 El grup encara té feina pendent fora de la seva jurisdicció i, en properes sortides, es dedicarà a restaurar una barraca de tres cossos que es troba dins del terme de la població de Mura. Aquesta peça en una raresa, motiu pel qual s'haurà de fer una acurada tasca que permeti la permanència de la mateixa en vertical durant molt de temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada