dimarts, 22 d’octubre del 2013

Barraca del tender de Mura

En el moment de la troballa
Els companys Jordi Guillemot i Quim Solbas van tenir la Fortuna de cara quan es van topar amb aquest monument a les barraques. Una barraca de tres cossos i en molt bon estat, encara que amagada entre les bardisses, com un marrec que juga a esmunyir-se en la foscor per a que no el trobin, i així havia passat molts anys.

La tasca d'avui ha estat centrada en la neteja. Om diria que fent servir una galleda, un plomall i un pal de fregar, però els estris que gasten aquesta tropa són més contundents i les bardisses ja tremolen quan senten les seves passes, apropant-se.
Finalitzant les obres

Amb els lliris plantats
A les imatges podeu observar l'estat en el moment de la troballa i en que ha quedat després de la intervenció de la brigada de neteja i restauració, encara que posteriorment s'ha procedit a la plantació de lliris al seu damunt, formant una corona que la distingeix com la reina de les barraques (tercera imatge  de darrera hora). Desafortunadament no es troba dins dels límits geogràfics de la jurisdicció sota els dominis del grup, però ja la senten com a filla adoptada, amb el permís dels companys que la van donar a la llum.

Algú ha apuntat la versemblant idea d'obrir un negoci de turisme rural en aquesta edificació, que més rural no es pot trobar enlloc del món.

En finalitzar les tasques, un grapat dels membres de l'esforçat grup s'ha engrescar en un dinar de germanor, com a cloenda de la reeixida jornada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada