dimarts, 28 de gener del 2020

Les pedres i el Gloria

Un dels efectes nocius del temporal Gloria, en aquest cas associat a l'aigua que va deixar caure, ha estat l'esllavissada que ha patit un mur de pedra seca d'uns tres metres d'alçada, situat a la sortida de la població que apunta cap a l'Alzina Balladora.


Els murs de pedra seca, al contrari dels que es construeixen lligats amb calç o morter, tenen l'avantatge de deixar passar l'aigua que es filtra entre les pedres apilades, eliminant la pressió que haurien de suportar en cas contrari. Però aquesta propietat té uns límits que, de vegades, són superats i la construcció no aguanta dreta. És el cas que ha succeït amb el mur objecte de les atencions dels pedrasequers, que no ha estat capaç de contenir la quantitat d'aigua que el Gloria li ha tirat a sobre, en volum suficient com per a endur-se el talús en el qual s'aguantaven les pedres i aquestes van obeir les lleis de la gravetat.

Això mantindrà ocupats els membres de la colla alguna jornada més i la soca d'alzina de la barraca del Xullo disposarà de més marge de supervivència, tot i que la voluntat dels remenadors de pedres és d'escarbotar-la, com si fos un gra d'acne juvenil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada