dimarts, 5 de març del 2019

Gomboldant la barraca de la Marta

La barraca número 113, o de la Marta, està rebent les atencions més tendres que els pedrasequres són capaços d'oferir. La raspor de les pedres resta anorreada en ser transportades per unes mans carregades de sensibilitat, enceses per la intensitat d'un desig de construir, de restaurar, de retornar allò que un dia llunya fou i es vol rescatar de l'oblit. Els rocs es deixen transportar, aliens a la voluntat de qui els mou, però presten la seva humil estructura per a composar una obra més complexa, un element evocador de les baules que ens van precedir en la cadena de la vida.

La barraca de la Marta és discreta i petita. Es troba ubicada estratègicament en un marge que aguanta les terres de més amunt, allà on els peus de vinya oferiren les seves perles amb les que homenatjar en Bacus.

La troballa
Els pedrasequers han aixecat els murs a l'alçada de la llinda, amb la col·locació de la qual s'iniciarà el procés de tancament de la volta. Veieu en les imatges adjuntes la diferència entre el moment de la troballa i com ha quedat en finalitzar la jornada d'avui. Addicionalment, s'aprofita la intervenció en aquesta zona per a netejar els camins que uneixen els elements de patrimoni que allà es troben, en el sector de Can Padró, amb la intenció de definir un circuit que pugui evitar l'entrada en parcel·les agrícoles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada