dimarts, 8 de maig del 2018

La nova barraca número 43 està finalitzada

I cal dir “nova” perquè s'assembla a l'anterior igual que es podria confondre la fisonomia d'aquest cronista amb la del George Clooney. Es fa palesa l'experiència que han adquirit aquests pedrasequers amb la pràctica d'aixecar pedres cada dimarts, aconseguint construccions cada vegada més ben acabades, tant pel que fa a la tècnica com a l'estètica. El seu titular estarà ben content.

En el decurs de la jornada d'avui, aprofitant la matinal treva que ha donat el raig de cada dia del mes de maig, ha estat finalitzada la construcció de la barraca, tot i que falta algun detall, com ara el reforç del marge i també fer-li l'implant capil·lar de lliris, amb la intenció de guarnir l'esvelt caramell que barra el pas a les bruixes.

Però aquestes feines de maquillatge hauran d'esperar. La propera jornada de treball estarà dedicada a l'inici de la construcció de l'anunciada barraca que hauran d'aixecar a la rotonda de la Ronda de Llevant, on les oliveres han tingut l'amabilitat d'apartar-se provisionalment i s'ha construït la base sobre la que s'acumularan les pedres (encara per arribar) que, sense protagonisme individual, en el seu conjunt seran barraca.

El cronista s'atreveix a preveure que, en aquesta ocasió i sense que serveixi de precedent, no faltarà pedra i, si en falta, arribarà soleta, sense haver-la d'arrencar de la geografia propera. Addicionalment, els pedrasequers comptaran amb l'avantatge que podran anar a l'obra caminant, esquivant el risc “in itinere” del vehicle motoritzat. Tal vegada, fins i tot, podran establir temporalment allà el seu punt de trobada.

Els esportistes del roc sec ja preparen el filtre solar, que consumiran per litres en la feina que tenen pel davant, tasca que els ha d'ocupar un grapat de sessions que els portarà a submergir-se en les calorades que han de venir, quan el Cel s'obri definitivament després d'ofegar-los. No descarteu que, en sortir de la transit d'aquest periple iniciàtic, ofereixin els seus cossos bronzejats i despullats per a il·lustrar un calendari que marqui els dies de l'any vinent.

Hi ha la intenció d'establir en aquella ubicació el quilòmetre zero del torrent de Colobrers, assenyalat amb el suport d'un mur que marcarà l'inici d'aquella ruta, camí que actualment compta amb alguns trams més reeixits que d'altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada