dimarts, 6 d’octubre del 2015

La barraca número 54 ja té llinda

La jornada d'avui ha estat centrada en la instal·lació de la llinda sobre els muntants de la porta de la barraca. Una llinda monumental que ha conformat un frontispici equiparable al del Partenó grec, en el que només es troba a faltar la gràcil figura d'alguna cariàtid. El ternal i els tres peus han aguantat aquell considerable pes estoicament, sense fer ni un grinyol.

Davant la dimensió de la llinda instal·lada, el cronista es pregunta si no hauria sigut més pràctic deixar-la a terra i muntar la barraca tot just a sota, però davant el coratge dels membres del grup, s'ha de treure el barret i fer una reverència.

Es va intuint el motiu de que sempre falti pedra. Resulta que hi ha un membre al grup que es dedica a arranjar l'entorn, construint jardins al voltant de la barraca, per a quin propòsit requereix una bona quantitat de pedra, que utilitza a mode de murs contenidors. Tot i que s'ha de reconèixer que la zona tractada per aquest company li dóna un aire més acollidor a la construcció. Una altra raó pot ser que els membres del grup donen una mitjana d'alçada superior a la que es gastava en l'època original de les barraques, motiu pel qual tenen una inveterada tendència a fer-les més altes.
 
Es preveu que s'aconseguirà tancar la barraca en el decurs de la propera jornada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada