dimarts, 3 de març del 2015

Tasques de neteja

La barraca número 132 o "D’en Raimon" té una estructura interior molt espectacular.  Els que la van construir tenien molta traça en col·locar les pedres de torturà de forma que aguantessin sense caure. De planta rectangular, quasi quadrada, mostra una delicada combinació de pedres planes amb argila, fet que contradiu un pèl el rigor de les construccions de pedra en sec.

Els membres del grup especulen sobre els seus orígens, ja que no segueix els cànons de la construcció de barraques de pedra seca que es troben per les rodalies. Aquesta especulació, en forma de comentaris, feia menys feixuga la tasca de neteja dels voltants, en el decurs de la qual s'ha eliminat tot el boscam que amagava l'espectacularitat d'aquell recó.

Ha costat una mica arribar-hi, degut a les barreres que han format els enormes pins caiguts per causa de les ventades del passat mes de desembre, però s'havia pres la precaució de marcar amb cintes un camí obert provisionalment en el decurs d'una prospecció anterior.

Ara està tot el rodal una mica més net, i també el seu interior, on s'ha trobat les restes d'una peça de ceràmica i senyals de foc.

Hi ha la intenció de portar a visitar aquesta barraca, per la seva excepcionalitat, al grup de participants a l'assemblea de la Coordinadora d’Entitats per la Pedra Seca dels Països Catalans, que tindrà lloc a la població de Castellar del Vallès el proper dissabte 18 d'abril, i el Centre Excursionista de Castellar actuarà d'amfitrió.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada