dimarts, 10 de març del 2015

Forn d'obra o barraca?

A mida que es van desenvolupant les tasques de neteja, es va desvetllant pistes sobre l'origen d'aquesta construcció.

Ara es comencen a posar de manifest unes regateres al terra que fan pensar en la possibilitat que siguin les reixes d'un forn d'obra, el que donaria explicació a aquesta peça que no quadra amb els postulats de la construcció de pedra en sec.  En qualsevol cas, els membres del grup han aconseguit refer l'arc de la porta d'accés, que havia desaparegut, encara que no s'ha utilitzant cap mena d'element aglutinant. A la imatge podreu veure el primor amb el que treballen aquests consumats artistes de la pedra.

Per altra banda s'ha fet una troballa força interessant. Amb les ventades del desembre va desaparèixer el "pi del sis" que es trobava al Puig de la Creu, i ara se n'ha trobat un altre a les oliveres de Can Vila. A la imatge adjunta podeu admirar l'art del contorsionisme amb el que ens poden delectar  les coníferes.

Per a la propera jornada s'està valorant dividir el grup en dos: una quadrilla que continuarà en les tasques de la barraca/forn número 132, o "d'en Raimon", i una altra que es dedicarà a construir desinteressadament una nova barraca per encàrrec, partint del no res.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada