dimarts, 17 de març del 2015

Creativitat i revelació



En la jornada d'avui, el grup s'ha dividit en dues seccions, com s'havia anunciat al post anterior.

La primera secció s'ha encaminat cap a la barraca número 132, amb la intenció de esbrinar definitivament si és o no barraca, encara que els indicis menen cap a la seva classificació com a forn d'obra.

La segona secció ha posat rumb cap a "La Lletrera", el mas situat a Sant Feliu del Recó en el que resideix en Martí Manyalich, promotor d'una barraca nova de trinca que s'ubicarà dins de la seva propietat. Aquest grupet, de quatre membres, ha estat rebut per en Martí junior, tot disposat a prestar la seva jove força per a remenar pedres. En Martí sènior ha fet aparició immediatament desprès per a donar la benvinguda a la quadrilla, i també en disposició de contribuir en el procés de construcció d'aquella peça.
El terreny on s'ha d'aixecar aquesta barraca havia estat rebaixat i preparat per començar la construcció, tot just al costat d'una bona quantitat de pedra de tot tipus i mida, provisió que permetrà avançar a un ritme àgil, posant-hi seny en la realització de l'obra. El terreny ha estat marcat per mitjà d'una corda i un punxó, eines que han permès dibuixar el cercle exterior i l'interior de la barraca, amb una mida de uns dos metres de diàmetre interior. Aquesta operació a donat el tret de sortida per a la col·locació de pedra, primer d'aquelles més contundents i pesants que han de formar la base i quins espais són farcits de pedruscall i altres peces més lleugeres.

A l'hora d'esmorzar, cerimònia que és de precepte obligatori, el grup s'ha encaminat cap a un cobert en el que hi havia una taula instal·lada. Un cop asseguts, ha començat a desfilar una "troupe" de botifarres a la brasa en un llit de pa amb tomàquet, tantes com obrers hi havien presents, i que s'han emparellat amb cadascú d'ells oferint-los els seu luxuriós i càlid cos. 

Però els aixecadors de pedres no havien anat allà a estar-se el matí gaudint de la generositat del seu amfitrió, i han tornat a la feina tan bon punt s'ha consumit el darrer xarrup del cafè final. Aquesta construcció rebrà el número 136 al catàleg de barraques, i el seu nom oficial serà "de La Lletrera".

La creació d'una barraca des del no res eixampla l'esperit creatiu dels membres del grup. Es viu d'una forma especial, com una cerimònia iniciàtica del xamanisme lític, i farà que s'estableixi un lligam emocional entre els creadors i la seva obra.

Cap a migdia ha fet presencia la primera secció, donant novetats de la troballa de la graella del forn d'obra, de quatre forats, fet que confirma les sospites que aportaven els indicis inicials.


Ara la 132 ha desvetllat el seu secret: és una barraca que aprofita la construcció del que havia estat un forn d'obra.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada