dimarts, 22 d’abril del 2014

Jornada de turisme proper

El company barracaire Jordi Guillemot ha tingut la deferència de convidar al grup a visitar algunes de les barraques que ha restaurat ell, prop del plàtan de La Roca.

El dia es mostrava plujós, fet que no ha minvat ni un xic l'esperit aventurer dels membres del grup. A les vuit del matí s'han congregat al lloc de trobada habitual, on s'han encabit en diferents cotxes que han partit, plens de l'entusiasme dels passatgers que portaven, cap al seu destí.

El Jordi ja hi era allà. S'ha procedit a les salutacions de rigor i tots plegats, xerrant sobre temes diversos, han iniciat la caminada que els havia de portar cap a la descoberta de barraques llorençanes d'aquell tros de geografia.

La primera, dita "del Crani", presenta una estructura de planta rodona, no molt alta, però amb una aparença ferma i resistent; la segona, batejada com "dels Cavalls" perquè al costat hi ha un tancat amb uns quants cavalls que miraven encuriosits al grup de turistes que s'apropava, mostra una finestra a sobre de la llinda que li dóna un caire pot ser un pèl iconoclasta, encara que la seva estructura entra dins del classicisme barracaire; la tercera, que ostenta el sobrenom de "la del Marge", es troba en una situació un pèl esbiaixada del marge pròpiament dit, encara que també ostenta una estructura ferma i resistent.

El Jordi volia completar la sortida mostrant l'estat d'una altra barraca en la que els membres del grup que l'acompanyen havien contribuït en el desenvolupament de la seva construcció, ajudant a transportar pedres d'una dimensió considerable, però ha començat a ploure i, quasi per unanimitat, s'ha decidit tornar cap a l'aparcament del plàtan, on els cotxes els esperaven per a transportar-los al bar La Granja de Sant Llorenç Savall, on han estat obsequiats pel Jordi amb un suculent i abundós esmorzar, en commemoració de la diada de la seva onomàstica que tindrà lloc demà.

Moltes gràcies Jordi.    

En tornar de la festa, una secció del grup s'ha desplaçat fins als dominis de Canyelles, amb la intenció de constatar el descobriment d'una nova barraca gràcies a la neteja de bosc que s'està fent prop de la casa. Efectivament, des de la pista d'accés es veu la barraca 56 "den Pere Cardona" , oculta per la vegetació fins ara, i seguint la vista costa avall, es pot observar una nova barraca amb l'aparença d'estar adossada a un marge. Cal concretar-ho amb una visita per tal de procedir a la seva catalogació.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada