dimarts, 1 d’abril del 2014

Apilant pedres a la barraca 36 o "del Pit-roig"

La barraca del Pit-roig presenta dubtes de si era o no una construcció consolidada que s'encabís en el concepte de barraca, i més per la seva ubicació, quasi penjada en un marge sense fàcil accés a peu pla, però el grup diu que allà hi havia una barraca i, sense cap mena de dubte, la barraca tornarà a ser-hi, faltaria més!!
Molta gent en poc espai
Un cop netejat l'interior d'aquella cavitat, s'ha iniciat el meticulós procés d'apilar les pedres en l'ordre que toca, amb la intenció de que suportin el pes que es va col·locant al damunt, poc a poc, amb més renecs que presses. Per altra banda, també s'ha iniciat el procés de facilitat l'accés a la porta, instal·lant una passera amb l'ajut d'algunes soques caigudes.
Així ha quedat avui

La llinda ha estat identificada i, un cop el muntants del forat que serà la porta es trobaven al nivell desitjat, s'ha instal·lat al seu lloc, consolidada amb les corresponents petxines.    

El pit-roig, titular de la peça per dret d'usucapió, encara no n'ha fet acte de presència, possiblement pel trencament de la quietud que sol regnar en aquelles contrades o perquè no li agradava el que duien per esmorzar els aixecadors de pedra. Però s'espera que es faci visible en la inauguració de l'obra, quan es despleguin les estelades i els membres del grup, cofois, es col·loquin en posició de ser immortalitzats digitalment, pintant un lluminós somriure en els seus llavis.    


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada