dimarts, 8 d’abril del 2014

El pit-roig ja té aixopluc


La tapadora
El dia ha estat intens per a les diferents brigades que s'han muntat entre els membres del grup. Uns han decidit arreplegar pedra, que han col·locat ordenadament pels voltants de la barraca amb la intenció de posar-la a sobre més ordenadament encara. Uns altres s'han entestat en desfer un gran roc que hi reposava allà des de vés a saber quan, pot ser des del Plistocè o encara abans. El cas és que una idea pot ser més punyent que qualsevol estri punxegut de ferro i, com era d'esperar, han triomfat en el desenllaç de la seva dèria. D'allà han sortit algunes llesques bones, que han tapat uns quants forats, i una peça enorme que constituirà la taula que s'ubicarà al costat de la barraca. La tercera brigada es dedicava a pujar les parets amb les pedres que trobaven pels voltants, amb la gràcia que els hi aporta la seva bona voluntat i l'experiència acumulada de la ja tanta pedra que ha passat per les seves mans.
Qui pot més?

Corpus Christi
Quan ha tocat el sol, més o menys cap a tres quarts de deu, s'ha procedit molt fervorosament a celebrar la cerimònia de l'esmorzar, on es fa una exposició de les preferències de cadascú en aquesta mena de comunió, en la que el pa i el vi és substituït per altres viandes més sucoses i potents a l'hora de arreplegar energia. Elí, Elí, ¿lama sabactani?

Com ha quedat avui
Les campanes de l'església, que empenyien el metàl·lic so amb força cap a la vall, han tocat dotze vegades quan s'ha procedit a col·locar la pedra tapadora. Una pedra de grans dimensions que ha requerit el concurs d'uns quants braços armats de perpalines i altres estris per si es resistia en el decurs de la lluita aferrissada que ha tingut lloc. Ufff! ja està al seu lloc. Ara caldrà tapar forats, posar terra, el caramell i els lliris ... Una jornada més de treball i la foto finish.

El pit-roig estarà content. Ara ja té una caseta d'hivern en la que aixoplugar-se, si és que vol fer-ho, o si li ve de gust convèncer alguna amigueta per a niar allà; vés a saber que pot discórrer pel petit cap d'un pit-roig.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada