dimarts, 6 de març del 2018

La barraca 43 ja s'aixeca

La treva que ha donat la meteorologia ha permès avançar en el muntatge del trencaclosques que és la barraca número 43. Les pedres no eren xopes i l’astre rei ha escampat les seves càlides onades sobre les espatlles dels soferts pedrasequers.

Després d'esporgar uns pins, que projectaven les seves branques de forma amenaçadora, s’ha escomès la tasca de preparar els fonaments de la part davantera de la construcció, allà on es pensa que el terra va cedir provocant les esquerdes origen de l’esfondrament parcial de la barraca.

Un cop consolidats el fonaments, ja es pot construir a sobre amb més seguretat i garantia de perdurabilitat un període més llarg. Tampoc concretarem no fos cas que es falli la punteria. Doncs allà es pot veure com comencen a pujar el dos muntants de la porta, que hauran d'aguantar la corresponent llinda. Es preveu que l’obra s’engolirà uns quants dies i una bona quantitat de pedra, de la que algú, “sotto voce”, ha dit que no en faltarà. El cronista no s’ho creu fins que no ho vegi amb els seus propis ulls, faltaria més! Això aniria en contra de una de les característiques fonamental del grup: la inveterada escassedat de pedra en les seves intervencions. El temps ho dirà.

Finalment, s'ha fet públic el lloc on anirà ubicada la nova barraca per encàrrec que construirà la tropa pedrasequera. L’Ajuntament de Castellar del Vallès els ha plantejat el repte de fer-ne una, totalment de trinca, en la rotonda on conflueixen la Ronda de Llevant amb la Ronda de la Tramuntana, però no començaran les obres fins al mes de maig, tot i que ja s'ha treballat en la definició del projecte.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada