dimarts, 13 de febrer del 2018

Ha nevat, doncs festa!

Si plou, ja s’ha dit que no té sentit ni tan sols parlar-ne de pedra seca, però, si ha nevat, doncs encara menys i per dues raons: la primera és perquè la pedra està ben amagada i la segona, perquè, cas de gratar la neu i trobar-la, estarà molla i, el que és més perjudicial per la salut dels dits, molt freda.

Aquesta jornada, dimarts i tretze, es mostrava un dia espectacular, ensenyant la Natura un paisatge poc freqüent per aquestes contrades en els darrers anys. La neu s’havia fet la protagonista pertot arreu, reflectint la seva alba lluminositat ferida pels rajos d'Hèlios, que s’apuntava a la festa, tot i que perjudicava la consistència de tan sensible element.

Els pedrasequers, que n'aprofiten totes les ocasions, han dedicat la jornada a celebrar l’aniversari d'un membre de la tropa, que ha tingut la deferència de pagar el compte de Cal Ramon, on ha obsequiat el grup amb un abundós esmorzar de forquilla i ganivet. La taula parada per a la celebració ocupava la meitat del menjador, sala adjudicada en exclusiva per al celebrant en aquesta ocasió. 

Amanida verda (i vermella), mongeta del ganxet amb cansalada i patates fregides eren viandes que figuraven d'acompanyament. El principal era seleccionat entre peus de porc, botifarra (blanca i/o negre) i cansalada, tots amb llesca de pa amb tomàquet incorporada. El vi, la gasosa i l’aigua eren les principals begudes consumides. De postres, “corneto” de gustos diversos per a fer baixar tot l’endrapat anteriorment i, com a colofó, els cafès i les gotes, principalment d'orujo blanc o d'herbes per a combatre el fred que els esperava a la sortida.

Les imatges que veieu han estat cedides per la Teresa, que també han estat publicades en el compte de Facebook del seu establiment.

Cal destacar que, en el decurs de tan important cerimònia, ha estat anunciada una nova contractació del grup per a aixecar una nova barraca en una rotonda. El cronista es reserva dir on i quan mentre estiguin les negociacions en marxa, mantenint la intriga per a ser desvetllada en properes entrades al bloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada