dimarts, 17 de gener del 2017

Lluitant contra els elements

La brigada de pedrasequers d’avui ha sumat pocs efectius. Encara està per determinar si el motiu de la baixa assistència ha estat l’avís del front siberià que ens cau a sobre o que fins a La Candelera encara es consideren festes nadalenques, motiu més que suficient com per a justificar l’absència al lloc de treball. En qualsevol cas: menys tropa, menys desori.

Els membres més ferrenys, que no li tenen por ni al fred ni a la ciàtica, dedicaren la feina a arranjar la part exterior de la barraca que es pot donar per acabada a data d’avui. Més endavant la sabia Natura farà la seva feina i tornarà a escampar per allà matolls a tort i dret.

Pel que fa a l’interior de la construcció, la feina es complica per causa de l’esponerosa flora que li ha crescut a la clepsa, a mode de pentinat esbullat i ja brostat. Les arrels que alimenten aquestes bèsties vegetals han constituït una associació ocupa d’aquest espai i, per altra banda, van provocar un ensorrament de la paret posterior, que no era un acabament de pedra en sec per estar excavada a pic directament al marge. La intenció que rumien els caps més entenimentats del grup, un cop trobat el sòl, apunta cap a fer una paret de pedra al darrere, omplint l’espai posterior de cascall per a deixar lloc on les arrels puguin campar a la seva.

 No es tracta d’engiponar allò i tocar el dos, s’ha de fer una feina ben feta, oi que sí, nois?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada