dimarts, 10 de gener del 2017

I ara toca la barraca 090, o d’en Josep Sors

Estat original
La barraca 090 és una peça discreta i que segueix els cànons més clàssics de les barraques de pedra seca, tot fent honor a qui li dóna el nom, una persona també discreta, fidel als seus ideals i que es manté en l’actualitat com un pal de paller de l’administració del Centre Excursionista de Castellar, amb la seva abnegada dedicació.

Així com en Marià Fortuny i Marsal va ser un mestre en el cultiu de la realitat preciosista, en la que es cuidaven molt els petits detalls de l’obra pictòrica (veieu “La vicaria”, per exemple), aquesta barraca es pot considerar una petita joia entre la varietat de construccions que es troben dins de les nostres contrades, també com una realitat preciosista. És petita i margere, però traspua una bellesa que fa venir ganes d’abraçar-la, de mimar-la i, fins i tot, de pentinar-la.

Com ha quedat avui
La jornada ha estat dedicada a la neteja de l’entorn i al pentinat. Cal tenir en compte la gran olivera i els rebrots d’ullastre que té a sobre, elements que compacten la terra i que fan sobrer el plantar lliris allà on no toca.

També s’ha procedit al seu buidat, fet que comporta el reconeixement dels límits de la barraca, tant pel que fa al seu sòl com a les parets que la sostenen, tot i que l’interior sembla excavat al marge. 

Veieu a les imatges el abans i el després de la primera jornada de restauració d’aquesta construcció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada