dimarts, 23 d’agost del 2016

Reprenent la feina

Les vacances poden servir per a restaurar les energies consumides en el decurs de les jornades laborals, o no, depèn a què es dediqui aquell temps. Els pedrasequers s’han reincorporat a la seva feina amb uns ànims bastant potents, fet que suposa que el seu temps no ha estat consumit a les discoteques de la costa, tot i que algun presenta un bronzejat sospitós. Ho demostren amb el inveterat nivell de renecs rondinaires sobre la pedra que ha d'anar en aquell lloc i els matolls que s'han de tallar o mantenir. Al cronista li venen ganes d'amanir el festival que es porta a terme cada dimarts amb la música de la cavalcada de la Valquíria, d'en Wagner, que se li escau molt bé.

 L'any 1853, un segle abans de la fundació de la nostra entitat, en Pau Jonoll pagava religiosament els impostos per tal de mantenir els seus drets sobre la vinya del Roldora, aquesta circumstància ha fet que se li dediqui la barraca de la qual han iniciat la restauració avui, que figurarà al catàleg de barraques amb el número 141.

La construcció va tornar a veure la llum el 25 de maig passat i, com sigui que es troba en una ubicació ben aprovisionada d'ombra, és ara una bona època per a procedir a la seva reconstrucció.

Els aixecadors de pedres no han oblidat el manual del bon barracaire per a procedir, molt ordenada i acuradament, a la recuperació de tan valuosa peça. Ha estat netejat de matolls tot l'entorn, s'ha obert una via d'accés més transitable que la que tenia i, tot seguit, es comença a buidar l'interior de tot el que conté. Tot fa pensar que va implosionar, com una bombeta incandescent, ja que fins i tot la llinda és dins.

 Això és el que ha donat de si la jornada. A dos quarts d’una, els follets del bosc han arreplegat les eines i han marxat contents i feliços, cadascú a la recerca de la seva Blancaneus que li tingui el dinar a punt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada