dimarts, 1 de desembre de 2015

Celebració

En Ramon planta lliris
Els pedrasequers, a banda d'ensumar pedres i apilar-les en forma de barraca, també tenen una vessant lúdica que els porta a gaudir de la celebració de dates significants, com pot ser l'aniversari dels seus membres.

En aquesta ocasió s'ha acumulat l'assoliment de l'arribada als 15 lustres de dos dels seus membres, en Quim i en Jaume, fet que no es podia passar per alt i calia gaudir de la generositat dels homenatjats, que han convidat els seus companys a un àpat de menú al restaurat El Caliu de Sant Llorenç Savall.

Ara l'Albert
Com és el seu costum, els membres del grup han tingut la trobada setmanal a la Plaça del Calissó, encara que una hora i mitja més tard de la que tenen el costum de trobar-s'hi en jornades de feina. Un dels membres del grup ha aprofitat el moment per a obsequiar els seus companys amb un recull de poemes sorgits de la seva imaginació poètica, en forma de haikus acompanyats d'imatges complementàries de les emocions que inspiren aquestes breus composicions. El cronista, que també és aficionat a ajuntar lletres amb un determinat ordre coherent, s'ha sentit feliç de trobar un esperit agermanat. Gràcies Lluís.

El camí s'esborra
a la muralla de sorra, 
arribant al mar.


La del cronista
La jornada ha estat amenitzada per les visites que ha organitzat el col·lega titular del barraquisme llorençà, en Jordi Guillemot, que ha portat el grup a visitar tres barraques amb les que ha homenatjat sengles  membres dels pedrasequers castellarencs, entre ells aquest cronista que s'ha sentit molt honorat. En totes tres, els titulars han fet una simbòlica plantada de lliris que han regat després, amb l'aigua transportada amunt i avall, entre branques de romaní i flairades de farigola.

Tomba
Un cop finalitzada la cerimònia iniciàtica de l'adjudicació de barraques, i després de visitar les restes de les tombes visigòtiques que hi ha per allà escampades, el grup ha adreçat les seves passes cap el lloc de la celebració.

L'hora lúdica
Un bon menú, en el que s'inclou un arròs caldós de llamàntol i graellada de peix, ha servit de nexe per a les converses que volien derivar cap a la política, encara que han estat correctament adreçades cap a temes de més transcendència, com ara la millor forma d'ubicar les pedres, unes sobre les altres, i el físic de les dones que es presenten pels diferents partits, en les properes eleccions espanyoles, sense cap connotació masclista, només amb una certa aproximació estètica de bons apreciadors de la bellesa, i encara no s'havia arribat als cafès amb gotes.

Cal Comònies
Amb els ànims ben aixecats, els que no han abandonat el grup per qüestions d'urgència, han adreçat les seves passes cap a la Vall d'Horta, ho han visitat la barraca del Comònies, peça que ha gaudit del respecte de la Diputació i ha estat guardonada amb uns pals indicadors i el rasurat de la vegetació que la mantenia a l'ombra de les mirades passavolants. Aquesta visita a conclòs la jornada i cadascú cap a casa seva.

El dimarts vinent, dia de la setmana que resumeix la reduïda jornada laboral dels pedrasequers, cau en festiu i, evidentment, no hi haurà trobada laboral, faltaria més! També s'ha de reposar.

       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada