dimarts, 2 de desembre del 2014

La barraca 92 ja veu pujar les parets

L'amic santllorencí Jordi Guillemot, la va batejar com "la del pneumàtic", per haver-se trobat una peça d'aquestes al seu costat, que ves a saber com va anar a parar allà, ja que no n'hi ha cap pista transitable per a vehicles d'aquest tipus de roda a prop, i els pagesos que conreaven aquelles terres no la coneixien encara. En aquest catàleg va ser batejada amb el nom d'un dels membres del grup d'aixecadors de pedres, com ha estat habitual, i li va ser assignat el que exhibeix en el seu DNI el company Josep Ramon Recordà.

La tasca principal de la jornada ha estat la de buidar l'interior de la construcció, on es troben totes les pedres i sorra que havia constituït la seva cúpula i part de les parets. Aquesta feina s'atura en trobar el que es considera el terra que sustenta la barraca, sense anar-hi més lluny, ja que no se n'ha trobat cap que disposés de soterrani o bodega.

A l'hora d'esmorzar ha destacat l'absència de cava i d'altes elixirs encoratjadors. S'ha de fer esment per tal d'evitar la qualificació de l'activitat del grup com a festa "rave", vista la coincidència de les jornades anteriors amb celebracions destacades.

El matí ha donat de si prou com per a començar a aixecar les parets i ubicar la llinda i les petxines que la delimiten, per a iniciar el tancament en el decurs de les properes jornades.

Quasi sense adonar-se'n, ha arribar l'hora de plegar i els membres del grup ha abandonat la zona de treball carregats de fatiga i de joia per la feina feta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada