divendres, 19 de desembre del 2014

Jornades extraordinàries

Amb corona de pins caiguts
 En el decurs d’aquesta setmana, un grup del Centre Excursionista de Terrassa va ser guiat per les barraques que es troben escampades per l’Obaga del Guix i Sant Feliu del Recó. En aquesta visita es va constatar la dificultat d’accedir a un bon nombre de peces, per causa dels pins caiguts en les ventades del passat dimarts, dia 9 de desembre, encara que, afortunadament, les construccions no n'havien patit danys.

Els visitants van trobat l’excursió i la mostra molt interessants, però els membres del grup van prendre nota per a dedicar unes quantes jornades a desbrossar tot aquell entramat de branques, que barren el pas sense haver-se d’esmunyir per sota com senglars. Una d’aquestes jornades, de forma extraordinària, ha estat aquest divendres, en el matí del qual s’ha desplaçat una quadrilla dels aixecadors de pedres per a convertir-se en espontanis llenyataires i tallar, a mida transportable, la fusta que s’havia congregat al voltant de la barraca del Josep Vidal, que s’ha salvat miraculosament, malgrat no disposar del venturós caramell a la seva closca.

Sense la corona
D’altres barraques es troben en situacions semblants i els membres del grup han decidir esperar que els propietaris dels terrenys retirin la fusta caiguda, per tal de fer la corresponent avaluació de danys posteriorment i procedir a la seva reparació, si s’escau.

Els membres del grup se senten cofois de la solidesa de les seves construccions, ja que, de moment, no n'ha caigut cap per causa directa de les bufades, a no ser que aquestes li hagis produït un cop de garrot en caure algun pi a sobre, que això ja són causes de major calibre i d'incerta previsió.  


  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada