dimarts, 7 d’octubre del 2014

Inauguració i diversificació

95 o de la Bàrbara
En arribar, el grup ha centrat els seus esforços en la barraca 95, altrament coneguda com "la de la Bàrbara". Aquesta peça es troba a ran d'un corriol que flanqueja un fort pendent, el que dificulta un pèl el transport de les pedres que han de completar l'existència que es troba allà, perquè és un axioma que sempre falten pedres. Les escales de mà serveixen de baiard per a transportar les pedres més pesants, com ferits de guerra que van cap al recer de l'hospital.

El temps s'ha anat consumint fins a l'hora de l'esmorzar, cerimònia ja amb una certa litúrgia que no es pot deixar passar. Ep! Que són quarts de deu - diu en Lluís. Hora d'esmorzar! - confirma en Ramon, i tots van cap a la ubicació de la barraca 94, que disposa de seients per a tota la tropa, a mode de menjador comunal.

94 o d'en Josep Gibert
En finalitzar el sagrat àpat s'ha procedit a fer la fotografia d'inauguració de la barraca número 94, ja amb el seu número gravat a una de les pedres de la façana. Posteriorment el grup s'ha dividit en dos, més o menys, que tampoc cal ser exactes. Una part s'ha escolat per un caminoi que mena cap a la nova barraca, que va veure la llum en el decurs de la sessió anterior. Allà la feina era de neteja, tant de vegetació com de la molta pinassa mig podrida que s'havia acumulat a sobre de les pedres caigudes, com intentant dissimular aquella desolació. Dalls, tisores, xapos, arpiots i molta energia han deixat aquell lloc desconegut i preparat per a iniciar la reconstrucció d'aquella barraca.
131 o d'en Pep Aced

A l'hora de plegar, els dos grups s'han tornat a fer un a la barraca 94, on els que havien treballat allà tenien una bona feina feta, amb unes parets que segur no eren tant altes a la construcció original. Ara, com era d'esperar, falta pedra. Ja veurem d'on surt. Una gran pedra havia estar desenterrada, quina destinació serà fer de llinda, però requerirà el concurs del tres-peus per a lluitar contra la gravetat i aixecar-la de terra. Algú té l'ànima encongida pel moment en que es deixi caure aquella monumental pedra sobre les parets de la barraca, uf! Resistiran o no resistiran? En el proper capítol es resoldrà l'enigma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada