dimarts, 9 de setembre del 2014

Restaurant la barraca 94 o "d'en Josep Gibert". Ja falta pedra

Com ha quedat avui
Els recalcitrants aixecadors de pedra s'han fet presents a la feina, allà on van penjar les eines dimarts passat, on la reconstrucció de la barraca 94, altrament dita "d'en Josep Gibert", els reclamava per a completar la seva tasca.

El Centre Excursionista de Castellar va expressar en el seu dia les gràcies a l'insigne paleoantropòleg al que han dedicat aquesta barraca. En el decurs de l'any 1979, en Josep Gibert va ajudar el Centre a muntar un itinerari de natura dedicat a la geologia. Aquest agraïment no ha minvat gens i es manté en l'actualitat.

Emulant els processadors dels ordinadors més avançats, el grup s'ha tornat multitasca i és capaç de atendre més d'un front simultàniament. Prop de la barraca 94 es troben les restes del que és una construcció margere, la barraca 95 o "de la Bàrbara", quin desenrunament ha estat iniciat per una part dels membres del grup.

El progrés de l'apilament de pedres ha exhaurit les existències, costum inveterat en aquest grup, i s'ha iniciat el procés d'importació d'altres sectors, amb el concurs del carretó d'una roda a la que li faltava pressió.

La nova barraca
El cronista reflexiona sobre la dèria que els hi ha agafat a la tropa d'apilar pedres irregulars. Això segurament ho van fer els antics abans de conèixer el ben format maó, amb els seus cantells rectes i les cares planes que permeten apilar-ho amb facilitat, però deu ser això precisament, que el seu ús no provoca els mals de cap de la pedra nua, aquella que es troba allà tal com l'ha deixada la Natura en  les seves infinites formes i mides. Endavant doncs amb la pedra pura i dura.

Es troba identificada la tapadora, però encara s'ha de tancar més el forat dels sostre per a encabir-la. La propera sessió s'haurà d'iniciar amb un bon arreplegament de matèria primera.    



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada