dimarts, 16 de setembre del 2014

Estat de la barraca 94 o "d'en Josep Gibert". Sostre tapat

Estat actual
L'equip ha funcionat avui com un rellotge suïs, dels mecànics d'abans, sincronitzat i laboriós amb el resultat de haver deixat la barraca amb el forat del sostre tapat. La propera sessió es dedicarà a posar una filada de pedres al voltant (ja veurem d'on surten), cobrir-ho tot amb terra i plantar els lliris. Ah! i el caramell, que no se'n oblidi el caramell per tal d'espantar les bruixes que tomben barraques.

Mentre uns anaven posant pedra allà on tocava, uns altres la transportaven d'un tros més avall, tibant d'una llarga corda que, d'haver anat un pèl despullats i amb l'esquena fuetejada, haurien estat molt identificats amb els esclaus que van aixecar las piràmides dels faraons egipcis.

Detall de la llinda
Un detalla d'aquesta construcció és la llinda amb la que ha estat equipada, que li dóna un toc de qualitat a la peça. Aquesta llinda és d'un tipus que rep el suggestiu nom de "nurag sard", que està inspirat en les construccions prehistòriques de Sardenya. En aquest cas s'ha decidit construir-la així per l'estretor de la pedra que forma la llinda principal, de forma que el pes queda carregat a les bandes, prop de les petxines. Els membres del grup estan molt cofois d'haver muntat una llinda d'aquest tipus, encara que no n'és la primera.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada