dimarts, 12 de novembre del 2013

Restaurant la barraca número 64 o "del torrent del Paraire"

El grup ha tornat a les seves activitats de restauració de barraques, tot aprofitant per a muntar un nou itinerari de visites, concretament en el lloc conegut com "Turell", per sobre del torrent del Paraire, que inclourà la font del mateix nom, un avenc de 7 metres de fondària i el conjunt de barraques que es troben per allà escampades.

Un cop arribats al lloc on s'han quedat els vehicles que els transportaven, s'ha escomès la primera tasca que consistia en retirar un arbre mort, caigut just a l'entrada del camí pel que s'havien d'endinsar. La serra mecànica ha fet la seva feina, tallant branques i soca fins que s'ha deixat el camí orfe d'obstacles. Més endavant hi havien altres arbres caiguts que han tingut el mateix destí que el primer.

Costa amunt, hi ha un corriol que és freqüentat per les motocicletes de trial, camí que es troba molt malmès per aquesta causa, ple de pedres i rastres del pas d'aquest vehicles que, davant la inoperància de les autoritats, cada vegada son portats pel mig de la natura, per conductors més insensibles i imprudents. Veieu la fotografia  que s'adjunta.

El grup s'ha dividit en tres fronts: el primer ha tingut la missió d'iniciar les obres de reconstrucció de la barraca i la neteja del seu entorn; el segon, dall en mà, s'ha dedicat a marcar l'itinerari que s'havia programat; el tercer, individual i amb la desbrossadora penjant de les espatlles, s'ha dedicat a netejar tot el que podia suposar un obstacle per a accedir a aquell amagat indret.

L'hora d'esmorzar, com és habitual, ha estat la que ha congregat aquesta abnegada comunitat, prenent possessió dels voltants de la barraca per a dedicar-se a la ben saludable tasca de recuperar les forces esmerçades fins a aquell moment. Com a colofó, el company Llinares ha obsequiat la concurrència amb un tast de coca de forner, llaminadura que a contribuït a l'eixamplament dels ànims per a continuar la tasca.

Aquesta barraca demana, com a mínim, un parell més de jornades. El seu estat de conservació, malgrat que s'aguanta amb una certa dignitat, no és gaire bo, mostrant uns quants traus, escampats per tota la seva estructura, que requereixen d'atencions reparadores d'un nivell pràcticament quirúrgic.

A l'hora de l'Àngelus, el cronista i uns altres companys, empesos per la coïssor de tasques ineludibles, han abandonat la zona de treball.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada