dimarts, 16 de juliol del 2013

Fent l'egipci

Ja han estat moltes vegades que el grup s'ha plantejat una comparativa amb els antics egipcis, aquells que van aixecar les piràmides fins ara tant visitades pels turistes estrangers. En aquest cas no els mou l'ego de veure recompensat el seu esforç per cap faraó: amb un esmorzar ja es donen per satisfets; però sí que es plantegen copiar les tècniques que feien servir aquells abnegats obrers per a aixecar aquelles pedres tant grosses, i sense l'ajuda del meravellós ternal que no els era conegut. És ben segur que els apiladors de pedres egipcis guanyaven a aquest grup en número de personal afiliat, però pot ser l'esperit d'aquests actuals es troba un pèl més carregat d'entusiasme, entre d'altres coses perquè no els han de fuetejar per a portar a terme la seva tasca. A la fotografia es pot comprovar com treballen en equip, perfectament sincronitzats per tal de que el monumental bloc de pedra que puja vagi a parar allà on se li ha assignat la seva ubicació; encara, amb una mica d'imaginació, es podrien trobar coincidències amb els constructors de piràmides, que també ho feien en sec.

En el dia d'avui s'ha estrenat una carpa que ha proporcionat una maternal ombra per a encabir l'esmorzar dels incansables barraquers, comoditat que ha estat molt ben rebuda per a guarir-se del foc que queia sobre els seus caps.


La barraca del Collet del Castell encara necessita unes quantes jornades més de feina. La seva dimensió s'engolirà una bona quantitat de pedra de la que, afortunadament, es pot trobar en abundància per les rodalies. Per altra banda, durant la jornada d'avui s'ha produït la caiguda d'una secció que ja es donava per estabilitzada, en el moment de pujar un pedra de grans dimensions, però, afortunadament, no ha pres mal ningú i aquella gran pedra que es pujava ha solucionat l'incident ocupant el lloc de tot el que havia caigut.

Un dels companys s'ha pres la llicència de construir una petita finestra, espiell que permetrà advertir l'aproximació dels visitants per la pista que ve de llevant. És fantàstic sentir com es recupera la creativitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada