dimarts, 23 de juliol del 2013

Avançant adequadament en la barraca del Collet del Castell

El grup havia fet una reunió prèvia per tal de posar ordre en temes de seguretat, trobada de la que ha estat resultat l'adquisició de material nou, més resistent, i el concurs d'una farmaciola per a uns primers auxilis, en el cas de que es produís un desafortunat accident. També es pretén que el membres del grup prenguin consciència del que tenen entre mans, però això és una qüestió que va més enllà del pur món mercantil i requereix d'introspecció i anàlisi personal.

En arribar al lloc de treball, en funció dels acords prèviament establerts, s'ha procedir al desplegament del tendal que proporciona ombra, la neteja del perímetre de la barraca, acumulant pedres per mides i retirant la terra acumulada, i posteriorment s'ha instal·lat adequadament el trespeus del que penja el ternal, per tal d'escometre la feixuga tasca de pujar i col·locar al seu lloc les grans pedres que faran de llinda.

En el frenètic desenvolupament del treball, els acords es prenen sobre la marxa i fent cas al que crida més, senyal inequívoc de que té més força i, com a conseqüència, una raó de més pes sobre la solució a aplicar a la tasca en qüestió. Les pedres es deixen fer, ja les tombis cap a una banda o ho facis cap a la contraria, mai protesten. Finalment, i com a corol·lari del que es diu, ha quedat una llinda realment vistosa, sobre la que s'han ubicat les petxines i els complements necessaris per a continuar l'obra.

El Sol ha tingut un paper realment important. A quarts de dotze ja no es podia continuar i s'ha decidit, per unanimitat, recollir totes les eines escampades i plegar, havent comprovat la utilitat de tot el material nou, excepte el de la farmaciola.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada