dimarts, 26 de març del 2013

Forn d'obra


No tot han de ser barraques. Avui tocava visitar el forn d'obra que ha estat desvetllat recentment, una construcció que sorprèn per les seves dimensions i la seva ubicació.

El bosc amaga sorpreses, això ha estat ben demostrat amb les troballes que s'han pogut catalogar, que han estat posades en coneixement dels membres del grup per diferents vies. En aquest cas, la jornada s'ha dedicat a la presa de contacte amb aquest gegantí forn d'obra, que descansava de la seva feina entre pins i matolls, mig oblidat. Un corriol, molt poc fressat, ha portat als membres del grup, i les seves eines, fins al discret lloc on es troba aquesta construcció. Els aritjols, com era d'esperar, s'havien fet els amos de l'entorn però, en aquesta ocasió, els membres del grup venien preparats transportant una desbrossadora mecànica que els ajudaria en la seva feina de neteja.

Ràpidament s'han posat tots a treballar, repartits com els ha vingut en gana i fent les tasques que a cadascú li venia de gust, en una demostració de la seva perfecta organització. Un amb la serra mecànica i un altre amb la desbrossadora, han començat a tallar a tort i dret tot el que es trobaven pel mig, obrint pas allà on la vegetació l'havia barrat.

La construcció, mixta de maó i maçoneria, es troba bastant malmesa, però es conserva en un relatiu bon estat la part on es procedia a coure els maons i la boca d'alimentació del foc que els escalfava. Els quatre túnels pel que s'accedia a l'interior, per a les tasques de càrrega i descàrrega, es troben en alt risc d'esfondrament.

 En aquests tipus d'obra, els membres del grup es limiten a netejar la zona i prendre les dades necessàries per a catalogar la construcció.

1 comentari:

  1. Voleu dir que aquest no és el forn d'obra més gran de tota la contrada?

    JG

    ResponElimina