dimarts, 12 de febrer del 2013

Jornada de tasques diverses i nova troballa


La jornada d’avui ha estat dedicada a la neteja dels entorns d’algunes de les noves troballes, com ara la barraca de la Molsa i la de la Vidalba, que estaven colgades de arítjols i branques d’arbres caiguts.  A la primera també s’ha reforçat la part davantera del sostre i a la segona s’ha esporgat la zona i amuntegat pedra caiguda, encara que el seu estat és molt bo, però requerirà d’una revisió de la seva estructura.

Restes de la nova barraca
Una parella dels membres de grup han aprofitat per a desplaçar-se a prendre les mides de diverses barraques que es trobem per la zona, així com la forma de la planta, les seves coordenades i l’orientació de la porta, per tal de completar el catàleg que molt acuradament mantenen al dia. En aquesta excursió tècnica, s’ha identificat una nova barraca en una zona que havia estat molt transitada, donat que el camí passa pel mig de la construcció però, com sigui que està molt deteriorada, havia passat desapercebuda fins ara. Encara es troba orfe de nom.

El forn de calç
També s’ha aprofitat el viatge per a prendre les coordenades d’un forn de calç que ha vista la llum a tocar de la carretera que mena cap a Sant Feliu del Recó, tot venint de Sant Llorenç Savall. Aquest forn ha estat posat al descobert gràcies a la neteja realitzada dels vorals de l’esmentada carretera, encara que tot fa pensar que la construcció de la mateixa es va menjar la meitat de l’arquitectura del forn.

El dia d’avui també estava destinat a fer el reportatge fotogràfic de les barraques finalitzades, amb la posada dels protagonistes i les banderes onejant al vent, però, com que hi faltaven alguns dels personatges amb un paper important en la comèdia, s’ha ajornat la sessió fins al dimarts vinent, encara que algú pot ser haurà de dependre del Photoshop per a encabir-se en la imatge del grup.

Aquest diumenge 17 de febrer hi haurà una trobada de la Coordinadora de la Pedra Seca a Sitges i un membre del grup hi assistirà, donat que té la responsabilitat de la tresoreria de l’organització sobre les seves espatlles.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada