dimarts, 22 de gener de 2013

Progrés de la barraca 98 o “de l’Agnès”La jornada d’avui s’ha dividit en dues parts clarament diferenciades: la primera ha esta dedicada a la recerca de pedra pels voltants de la ubicació on es troba la barraca, a banda del muntatge de la barra de direcció amb doble roda que s’ha dotat al carretó de transport; la segona ha esta dedicada a la col·locació de tota la pedra que s’ha transportat fins la base de la construcció i a apuntar un esglaó en un dels talussos que cauen dels laterals de la barraca, tot fent servir el tronc d’un pi que hi era on no havia de ser.
L’enginy del company Josep Linares ha fet créixer el patrimoni del grup amb aquest carretó que ajuda a transportar la pedra d’una forma molt còmode. Ara ja no cal fer l’egipci arrossegant la pedra pel terra, clavant solcs com per a sembrar cebes; amb aquest estri de transport quasi hi canvien de lloc soles.

El grup ha deixat la feina quan s’ha acabat la pedra, ja que no era hora per a fer una nova recerca; això queda pel dimarts següent. La barraca ha quedat amb el forat del sostre més estret i, si no hi ha cap cataclisme geològic, es molt probable que es finalitzi durant la propera jornada de treball. La pedra tapadora ja està identificada y resta a l’espera de que el forat sigui més petit per a no ser engolida.
 
La porta ha esta dotada d’una doble llinda, que li dóna un aspecte de barbacana per la que guaitar el moviment de l’inexistent enemic, encara que també es pot utilitzar per a la pacífica activitat de fotografiar innocents ocells des d’una ubicació discreta. Segur que a l’Agnès li agradarà molt la seva barraca.  

 Els membres del grup marxen més contents que quan van arribar, tot fent xerinola i dient acudits que alegren el comiat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada