dimarts, 15 de gener del 2013

La llinda instal•lada a la barraca 98 o “de l’Agnès”



En el procés evolutiu de la restauració d’una barraca es poden definir unes fites que són molt importants; la instal·lació de la llinda és una d’aquestes. La llinda és un element fonamental en l’estructura d’aquestes construccions, donat que suporta el pes de les pedres que es troben al seu damunt i, al mateix temps, s’aguanta sobre els pilars laterals que obren el pas de la porta, això implica que la seva fàbrica ha de ser d’un material sòlid i resistent: si la llinda es trenca la barraca s’enfonsa irremissiblement.

El grup ha assolit avui aquesta fita, tot fent ús d’un nou enginy que la seva inesgotable imaginació els ha fet construir. No s’ha d’oblidar que el grup actua com un element viu quines extremitats són cadascun dels seus components i, en el moment de pensar i posar idees en pràctica, totes hi col·laboren. El carretó de transportar pedres ha estat equipat amb unes rodes que fan menys feixuga la tasca d’arrossegar-lo per terra; ara ja no patina sinó que es desplaça rodant per sobre dels obstacles que es troben en el seu camí, des de la pedrera fins a la barraca.


No tingueu cap dubte de què en tot això intervé el nen interior que tots portem dins de l’ànima, que li agrada jugar amb pedres, carretons i eines.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada