dimarts, 21 de desembre del 2021

La barraca llueix una llinda ben maca

En ocasions anteriors s'ha posat de manifest que la col·locació de la llinda és una fita molt important en la construcció o restauració d'una barraca de pedra seca. A la llinda li segueixen les petxines i, poc a poc, es van tancant les rotllanes de pedres que formaran la cúpula. 

La imatge de l'entorn de la barraca va canviant molt y recupera una mica, en allò que és possible, l'estat en el que es trobava quan aquesta construcció era d'utilitat. En el paisatge sobren els pins que han usurpat la feixa a la vinya i cal imaginar l'entorn sense aquests arbres. 

La llinda ha esta hissada amb l'ajut del tres-peus i col·locada al lloc que li pertoca, conformant una imatge semblant a un arc de mig punt, o millor d'un quart de punt, a sobre del muntants de la porta. Això li donarà a la barraca un aire de distinció que serà l'enveja de les construccions veïnes. Les parets que flanquegen la porta contribueixen a realçar la seva imatge, a mode de porta d'entrada a un món desconegut, tot i que, un cop a l'interior, l'espai serà molt reduït, el suficient per a fer una migdiada i deixar-se agombolar pels somnis d'aquells mons pretèrits i conversar amb l'esperit del rabassaire que va suar aquelles terres, que segur es mou encara per allà.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada