dimarts, 8 de juny del 2021

La satisfacció de la feina ben feta

El cronista ha cercat mots al diccionari per a donar a conèixer l'estat d'ànim dels pedrasequers en finalitzar la construcció de la barraca de Sant Llorenç. Havia trobat: satisfets, orgullosos, pletòrics, joiosos, cofois, etc. Però creu que la veu que més s'aproxima és la de exultants. Mireu la cara que fan a aquesta imatge. És com per a llençar coets a l'aire acompanyats del so estrident d'una fanfàrria de trompetes celestials. 

Amb la plantada de lliris es dóna per finalitzada la construcció de la barraca, una obra que ha estat possible gràcies a la col·laboració de les dues agrupacions de pedrasequers: la del Centre Excursionista de Castellar i el Grup de Pedra Seca Ballestar de Sant Llorenç. És una prova fefaent de les possibilitats que s'ofereixen quan existeix una voluntat de col·laboració, acumulant les forces individuals per a assolit l'objectiu comú (caram! Sembla un discurs polític). 

Aquesta barraca veurà passar pel davant de la seva porta tots els enterraments que tinguin com a destí el cementiri de la vila, com a metàfora de la permanència dels elements culturals que les successives generacions assoleixen en el decurs del temps i l'empremta que guarda la seva memòria.
 
>

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada