dimarts, 1 de juny del 2021

El caramell, element fonamental.

La instal·lació del caramell és la tasca que culmina la construcció d'una barraca de pedra seca, pel que fa a la pedra, és clar. La població de Sant Llorenç Savall ha quedat protegida contra l'acció ominosa de les bruixes, tot i que s'hauria de reflexionar sobre si les accions de les bruixes són reprovables o no. La revisió de la història desvetlla que varen ser més reprovables els crims d'aquells que van condemnar i assassinar dones innocents, acusades de bruixeria amb arguments avui inversemblants i propis una novel·la de Bram Stoker. 

La barraca de Sant Llorenç ja està equipada amb el seu corresponent caramell, que s’aixeca erecte sobre el sostre de la construcció. Properament es procedirà a l'enjardinament d'aquell sostre amb una bona provisió de lliris. Els pedrasequers posen cofois davant la seva obra. Observeu la seva fisonomia i entendreu què és sentir-se satisfet, tot i que cal trobar-se dins de la seva pell per a entendre-ho amb més precisió. 

Aquesta és la tercera barraca construïda per encàrrec. La primera va ser la de Matadepera, la segona la de Castellar i ara la de Sant Llorenç. Això només és el principi i aviat totes les poblacions de Catalunya estaran equipades amb barraques de pedra seca. Ells no defalliran en l'intent.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada