dimarts, 4 de maig del 2021

Picant pedra

L'Erasmus que fan els pedrasequers fora del seu àmbit d'actuació és molt productiu. S'està compartint coneixement entre els elements locals i el que domina aquell entorn. 

En el decurs de l'assolellat dia d'avui, ha estat configurat el perímetre de la barraca de Sant Llorenç. No ha estat fàcil, ja que algunes pedres presentaven un volum excessiu per a ser utilitzades en brut, motiu que ha requerit el concurs d'una eina específica per a obtenir rocs de la mida adequada, aquella que permet la seva manipulació sense contractures a la carcanada. Hom diria que semblen convictes d'altres èpoques, obligats a esmicolar pedres, però no és el cas ja que no tenen vigilants armats al voltant, pel que fa a la resta és el mateix. 

La condició de voluntariat esportiu que mou l'ànim dels remenadors de pedres fa que escometin les tasques amb serenitat i seny. Això implica que el grau d'avenç de l'obra pugui semblar que no és molt gran, però cal tenir paciència i fer les pauses que marca el conveni del seu sector, principalment la de l'esmorzar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada