dimarts, 9 d’octubre del 2018

Quasi a punt

Ja només falta plantar el lliris. Els pedrasequers no s'han arronsat davant les pluges d'aquest dies i li han fet una bona empenta a la barraca, que ha quedat coberta i a punt per a plantar-hi a sobre els ornamentals lliris. El caramell se sentirà ben acompanyat d'aquelles boniques iridàcies en la que els tres pètals interiors representaven la fe, la saviesa i el valor en la mitologia grega

Cal saber que aquesta planta té una gran eficàcia contra l'asma, la bronquitis, la tos, el vòmit i les nàusees. És un diürètic d'efecte segur i el suc de l'arrel s'utilitza com a purgant. És molt usat en homeopatia per tractar els mals de cap. Així que, si patiu alguna d'aquestes malures, fiqueu-vos una estona dins de la barraca i se us passaran ràpidament. Això sí, no us passeu molta estona perquè poden venir els efectes secundaris, com ara, en estat fresc, pot provocar gastroenteritis i vòmits, i rarament pot comportar dermatitis per contacte o neuràlgies facials. El furfural és irritant i pot actuar sobre les mucoses comportant mal de cap, plor dels ulls, injecció conjuntival i irritació de la gola. El seu compost iridina és hepatotòxic en humans. Si us fa basarda, oblideu-vos i feu servir la ratafia, que té els mateixos beneficis i cap dels inconvenients.

El dia programat per a la seva inauguració, la barraca estarà ben galana i preparada per a rebre els elogis dels participants. En Simeó Caba estaria molt satisfet de sentir el seu nom associat a una obra tan propera, posada de llarg per una de las seccions de l'entitat de la que va ser el primer president.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada