dimecres, 11 d’octubre del 2017

La barraca número 142 quasi a punt

La barraca de doble cos número 142 està quasi finalitzada. El cronista es permet aquesta llicència de fer servir l’adverbi “quasi” tenint en compte les tasques que encara queden per a donar-la definitivament per acabada, tot i que aquesta consideració sempre és subjectiva. En el decurs d'aquesta jornada, ha estat tapat el sostre de totes dues construccions i s’ha pujat la terra que haurà de rebre els preceptius lliris.

 El corresponsal en la zona diu que en el decurs de la propera jornada es posaran cunyes a l’interior de les parets i es plantaran el ornamentals lliris, motiu pel qual el cronist
a s’absté de considerar l’obra com a conclosa. En aquesta mateixa futura jornada, es faran partícips de la festa qui va senyalar la ubicació de la barraca, en Josep Sors, i els titulars de la mateixa, l’Anna Maria Pallejà i en Josep Maria Torras, als quals correspondrà l’honor de procedir a la seva inauguració.

El mateix corresponsal s’entesta en manifestar que la construcció s’assembla a la naveta dels Tudons que s’exhibeix a la illa de Menorca, tot matisant la diferència de mides i el tipus de pedra emprat per a la seva construcció, que en aquest cas és de gres en lloc de la calcària de Menorca, però el cronista es resisteix a trobar-li aquesta semblança i deixa a criteri del lector el judici definitiu, tot aportant una imatge de l’esmentada naveta per a facilitar la comparació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada