dimarts, 14 de març del 2017

Torna el seny

La irreverència posada de manifest en el decurs de la jornada anterior ha estat corregida: s’ha canviat la llinda de joguina per una de veritat, i quina llinda!

Una de les tasques que comporta la professió de pedrasequer és la de localitzador de pedres adients per a l’obra que s’executa. El bon olfacte, desenvolupat a còpia de la llarga experiència d’ensumar a tort i dret, va posar de manifest una pedrera en un punt del camí cap a coll de Lliri, afortunadament costes amunt de la ubicació de la barraca.

La tropa ben equipada del estris d’extracció i de transport, s’ha desplaçat cap a la pedrera per tal d’arreplegar tot el material possible i baixar-lo a peu d’obra. Entre aquest material cal destacar la ferma llinda que s’ha instal·lat, fent inútil el concurs dels troncs inicialment ubicats allà (pot ser en to de rauxa).

Evolució mans pedrasequer
Seguint les detallades instruccions del procediment que correspon a aquesta situació (encara per redactar), un cop conclosa la tasca d’arreplegar pedra s’ha donat pas a la d’instal·lar-la al seu lloc. En el decurs de la propera jornada serà seguit el mateix procediment, amb la intenció de tancar la barraca de forma definitiva.

Confirmant la teoria d'en Lamarck que diu que la funció crea l'organ, veieu una imatge de l'evolució de les mans d'un pedrasequer actual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada