dimarts, 14 de juliol de 2015

Navegants d'aigua dolça


La jornada ha estat dedicada a l'experimentació d'un nou tipus de navegació. Seguint la petició que el cronista va formular en un post anterior, un voluntari ha aportat un estri que presentava una certa pretensió a constituir-se en vaixell de suport a la neteja de la flora interna del gorg.

Pot ser recordant aquells temps en els que el mestre els duia a passar una tarda al riu, fa uns quants dies ara, els membres del grup han provat la navegació per sobre de les aigües utilitzant un dipòsit buit, quina semblança a qualsevol aparell nàutic reconegut era la que va definir Arquímedes en el seu dia sobre els cossos submergits en un fluid.

Un pilot voluntari a afrontat el risc de ficar-se dins de l'enginy per tal de provar la seva utilitat, però la inestabilitat de l'aparell li ha fet desistir de continuar a bord d'aquell vaixell en el que tot era banyera. Pot ser l'absència de quilla, de timó, de proa i popa han estat les causes del desgovern de la nau, tot ha estat assenyadament discutit en el decurs de l'esmorzar corresponent, encara que l'opinió que s'ha imposat ha estat la que culpava del fracàs a l'absència de bateig de la nau, llençant una ampolla de cava contra el feble casc que, possiblement, tampoc hauria resistit l'impacte.

Un cop ha tornat l'adrenalina al seu nivell habitual, els membres s'han distribuït en dues seccions, una situada a l'ombra, canviant canyes de lloc, i l'altra barallant-se amb les bardisses que amagaven el camí que mena cap a la Font del Pi.

El cansament general ha marcat l'hora de plegar, moment en el que han estat premiats amb un suc de fruita que ha aportat el proveïdor del material nàutic, a mode de compensació pel  resultat poc eficaç de l'invent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada