dijous, 26 de juny del 2014

Les tines de la vall del riu Flequer

El grup, en molt bona companyia, s'ha anat d'excursió. El seu destí ha estat, principalment, la visita de les tines que es troben escampades per la vall del riu Flequer, entre les poblacions de Pont de Vilomara i Rocafort.

Independentment de l'interès enològic d'aquestes curioses fàbriques de vi, el que mou la curiositat dels membres del grup és la seva construcció, en la que la pedra seca té un paper molt important.

Aquell terreny és un bon proveïdor de lloses planes, que faciliten molt la construcció de qualsevol element en pedra seca. Els del grup van tenir l'oportunitat de contemplar barraques d'una quadratura quasi perfecta, en la que es pot observar els seu tancament amb una cúpula que fa goig de veure, a banda de la consistència que aporta a la construcció, motiu pel qual s'han conservat des de finals del segle XIX fins ara.

Una extensa informació al respecte es pot trobar a l'enciclopèdia per excel·lència, seguin l'enllaç http://ca.wikipedia.org/wiki/Tines_enmig_de_les_vinyes.

L'excursió campestre es va cloure amb la celebració d'un dinar de germanor al restaurant La Manduca, de Monistrol de Calders, àpat quin cost va córrer a càrrec del company Jaume Gual, que va unir aquesta deferència a la de fer de guia en el decurs de la jornada.

Moltes gràcies Jaume.     








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada