dimarts, 18 de març del 2014

La Ruta Joan Arús


El grup s'ha implicat en aquesta engrescadora tasca, contribuint amb la seva habilitat per a eliminar les bardisses que s'entesten en ocupar els camins que no són transitats amb la freqüència adequada.

La Ruta Joan Arús ha de passar pels indrets en els que ara no és possible fer-ho, i cal obrir camí. L'estratègia és clau per a portar a terme la tasca que han d'escometre els membres del grup, motiu pel qual, es decideix dividir-lo en dues seccions que, entrant pels dos flancs dels canyissar que impedeix l'accés al gorg del Fitó des d'orient, escometran aquella frondositat amb les eines tallants que porten a la mà. La qüestió principal és coincidir des dels dos punts d'inici de les tasques, fet que ha estat possible gràcies a la inigualable efectivitat del crit pelat.

- On aneu? Què no veieu que ha de ser més cap a la dreta? - Cridaven els d'una banda.
- I vosaltres on sou? - Responien des de l'altra banda de l'espès canyissar, a crit pelat.

Finalment, fent una petita ziga-zaga, les dues parts s'han trobat prop de la llera del riu, procedint a retirar les restes de la batalla en la que les úniques víctimes han estat les canyes. Tanmateix s'ha aprofitat per a fer uns arranjaments que permetin passar d'una riba a l'altra amb una certa seguretat, així com per a suavitzar l'accés a algunes parts del terreny instal·lant uns graons de pedra. La retirada dels efectius ha estat ordenada i aprofitada per a netejar el camí d'accés des de ponent. 

Si l'Arús ho veiés ara és dubtós de que pogués reconèixer l'entorn, i més dubtós de que aquest l'inspirés cap poema ple de dodecasíl·labs. Però els seus versos tornaran a ressonar per aquelles contrades en dates properes, tot fent passejar les rimes pels camins que han obert els membres del grup.

El que escriu, que és un aprenent de poeta, vol retre homenatge a tan insigne persona amb quatre versos, imitant el seu estil:
La veu del poeta vestirà el paisatge
lloant la llum que mostra un preciós miratge
on s'inspirà, del cor paraules brollant, 
per a fer immortal aquell bell instant.
..ooOoo..




2 comentaris:

  1. No puc deixar de reflectir la meva més gran admiració per la vostra efectivitat, saviesa, múscul i precisió poètica. El vostre entusiasme és encomanadís. Farem una cosa guapa.
    Dani Rocavert

    ResponElimina
  2. El lloc es mereixia uns poemes i la vostra feina també. Un indret realment preciós.

    ResponElimina