dimarts, 7 de gener del 2014

Aixecant les parets ... Barraca 63

Un cop finalitzada la pausa de les festes de Nadal i Cap d'Any, que han servit per a que els membres de l'equip s'omplin d'energia, tant de l'espiritual com de l'orgànica, toca tornar al saludable esport d'aixecar pedres.

La barraca 63, o de la carena del Paraire, no s'ha mogut de lloc i els entusiastes obrers de la pedra seca se l'han trobada tal i com l'havien deixat, superant aquell temor de veure les seves parets desfetes pel fet de que la seva ubicació és a ran de camí.

Avui han estat visitats per un membre del Centre Excursionista de Terrassa, que tenia una certa curiositat per ser testimoni de les aventures dels pedraferits de Castellar. Amb molt bona disposició, a més a més de fer unes quantes fotos, ha ajudat la tropa en l'esgotadora tasca de traslladar pedres d'un lloc a un altre.

Una cintra de fusta, aportada amb molt bona intenció per a protegir les cames dels treballadors, ha ajudat a col·locar les pedres encavallades que tanquen la llinda de la porta d'entrada. Un cop superat aquesta qüestió fonamental, tocava anar pujant les parets i anar tancant, poc a poc, la volta del sostre. Uns recollien pedres dels voltants, altres feien acopi de rípio y altres posaven les pedres al damunt de les parets, tot intentant que es conformés un equilibri entre l'estètica i la funcionalitat.

Falta pedra! Sempre passa el mateix, com si les pedres es fonessin per l'escalfor del Sol o es disolessin en  la humitat ambiental. El cas és que cada vegada s'ha d'anar més lluny a trobar pedres d'una mida que sigui aprofitable.

L'hora d'esmorzar, a banda de nodrir els cossos dels obrers i l'obrera, ha servit per a criticar tota la classe política amb entusiasme, inclosa la monarquia, faltaria més. Amb aquesta càrrega d'energia de l'aliment, i la descàrrega de la mala llet gràcies a l'art de la crítica, el grup a reprès les tasques fins a l'hora de l'Àngelus, moment en el que les eines han cercat el recer on queden amagades i els membres de la tropa, com els follets de la Blancaneus, han iniciat la retirada.

Veieu a la imatge quina obra més maca està quedant.   


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada